enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2297
EURO
37,1499
ALTIN
3.009,93
BIST
8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Böyle teslim olmuştu, tüm eylemlerini itiraf etti

Böyle teslim olmuştu, tüm eylemlerini itiraf etti
04.07.2024 09:34
7
A+
A-

Profesyonel Yeniden Yazılmış Metin

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe Kilit Harekatı kapsamında ele geçirilen kadın terörist Songül B. hakkındaki soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. Terörist, sorgusu esnasında Irak’ın kuzeyinde ve Hakkâri il sınırları içerisinde güvenlik güçlerine yönelik toplam 14 silahlı saldırıda bizzat yer aldığını itiraf etti.

Songül B., Pençe Kaplan Harekatı bölgesi olan Uludere ilçesi karşısında bulunan Haftanin Vadisinde yer alan Sinek Üs Bölgesi’ne yönelik düzenlenen saldırıda havan topu kullandığını söyledi. Terörist ayrıca, aynı üs bölgesine iki hafta sonra bir kez daha ağır silahlarla saldırdıklarını ifade etti. Pençe Kilit Harekatı bölgesindeki Avaşin Vadisi’nde yer alan Stune ve Dağlıca bölgelerinde bulunan TSK üs bölgelerine 4 kez, yine aynı bölgedeki TSK’ye ait Kalekol’a 5 kez havanlı saldırıda bulunduğunu itiraf etti.

Sorgusu sırasında Songül B., Pençe Kilit Harekatı alanındaki Stune bölgesindeki bir üs bölgesine 7 adet havan atışında yer aldığını ve Avaşin-Basyan bölgesi içindeki Sivri Tepe’de konumlanan TSK üs bölgesine iki adet roket attığını belirtti. Ayrıca Sivri Tepe’deki askerlere 2 havan ve Basyan Vadisindeki Sivri Tepe, Şive ve Hüda Tepelerindeki askerlere toplam 3 adet RPG-7 roketatarıyla saldırı düzenlediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı, teröristin katıldığını itiraf ettiği saldırılara ilişkin eylem evraklarını savcılığa gönderdi ve teröristin itiraflarının doğruluğunu teyit etti. Saldırılarda, Dağlıca Gevenkurki Tepe Üs Bölgesine yönelik saldırıda Piyade Sözleşmeli Erler İbrahim Uysal, İsmail Gürül, İbrahim Sakar ve Piyade Sözleşmeli Onbaşı Selçuk Çıtırık yaralandı.

Yaralı erlerden İbrahim Uysal, saldırı sonucu bacağından ve kulağından yaralandığını ve kendisiyle birlikte 3 arkadaşı daha yaralandığını ifade etti. Er İsmail Gürül ise göz, yanak, kol ve ayaklarından şarapnel parçalarıyla yaralandığını belirterek kadın teröristten davacı oldu.

İddianamede Songül B.’nin itiraf ettiği ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından doğrulanan Irak’ın kuzeyindeki 14 ayrı silahlı saldırıyla ilgili “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” ve “tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek” suçlarından 20 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.