enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7784
EURO
36,7823
ALTIN
2.946,32
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Yağmurlu
14°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Portekiz’e gidiyor: BM Medeniyetler İttifakı 10. Küresel Forumu’na katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Portekiz’e gidiyor: BM Medeniyetler İttifakı 10. Küresel Forumu’na katılacak
24.11.2024 15:54
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Medeniyetler İttifakı Küresel Forumu’na Katılacak

Türkiye ve İspanya’nın eş sunuculuğunu yürüttüğü Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı’nın 10. Küresel Forumu, 25-27 Kasım 2024 tarihlerinde Portekiz’in Cascais kentinde yapılacak.

Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, forumun açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Fidan’ın konuşmasında, kutuplaşma ve ayrımcılığa, Orta Doğu’daki kronik sorunlara ve İslamofobiye karşı uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekmesi bekleniyor.

Forum kapsamında, “BM Dini Mekânların Korunması Küresel Konferansı” da düzenlenecek. Ayrıca, Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu Bakanlar Toplantısı’nda da Fidan hitap edecek. Toplantı sonunda Dostlar Grubu üyeleri tarafından “Cascais Bildirisi” kabul edilecek.

BM Medeniyetler İttifakı

BM Medeniyetler İttifakı, Türkiye ve İspanya tarafından 2005 yılında başlatıldı ve BM tarafından bir girişim olarak kabul edildi. İttifakın çalışmaları eğitim, gençlik, medya, göç ve kadınlar gibi alanları kapsıyor. Aynı zamanda arabuluculuk, aşırıcılığın önlenmesi, kültürler arası diyalog ve dini hoşgörüsüzlükle mücadele gibi konuları da içeriyor.

Türkiye, Medeniyetler İttifakı’na kuruluşundan bu yana siyasi ve mali destek veriyor. Özellikle İslamofobiyle mücadelede İttifakın rolünü güçlendirmek için çalışıyor. Bu kapsamda, Medeniyetler İttifakı’nın 2024-2026 Eylem Planı’na İslamofobiyle mücadeleye özel bir bölüm eklendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.