enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e ‘artık yeter’ denilmeli

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e ‘artık yeter’ denilmeli
26.06.2024 21:43 | Son Güncellenme: 26.06.2024 21:49
5
A+
A-

Cumhurbaşkanı’nın İsrail’le Görüşmesi Hakkında Bilgilendirme

Cumhurbaşkanı, İsrail yetkilileriyle bir araya gelerek Lübnan ve Gazze’deki gerginliklere dair görüşlerini dile getirdi. İsrail’in saldırgan tutumunun bölgesel ve küresel barışı tehdit ettiğini belirterek, bu saldırganlığın derhal sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Lübnan’a yönelik İsrail saldırganlıklarını kınadığını ve ülkenin yanında olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, İsrail’in çatışmaları yaymaya yönelik girişimlerinin son derece tehlikeli olduğunu ve uluslararası toplumun bu saldırganlıklara karşı sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı. İslam dünyasının da bu konuda sorumluluk alması gerektiğini dile getirerek, “Artık yeter” çağrısında bulundu.

İsrail’in saldırgan politikalarının bölgeyi istikrarsızlaştırdığını ve insanlık için kabul edilemez acılara yol açtığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, bu saldırganlığın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. Saldırganlıkların sürmesi halinde bölgede daha büyük bir çatışmanın patlak vermesinden endişe duyduğunu ve bunun tüm taraflar için yıkıcı sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin İsrail’le barış içinde yaşama arzusunu sürdürdüğünü ancak İsrail’in saldırgan politikalarına karşı sessiz kalamayacağını vurguladı. Bölgede huzur ve istikrarın sağlanması için İsrail’in saldırgan tutumunu terk etmesi ve uluslararası hukuka uyması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin derhal harekete geçerek İsrail’in saldırganlığına son vermesi için gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti. Uluslararası toplumun da İsrail’in saldırgan politikalarına karşı net bir tavır alması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, bölgedeki gerginliğin azaltılması için Türkiye’nin tüm taraflarla diyalog kurmaya ve diplomatik yollarla çözüm bulmaya hazır olduğunu belirtti. Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın sağlanması için her türlü katkıyı yapmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.